latinica  ћирилица
18/05/2024 |  13:27 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Košarac: Svesrpski sabor - odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici

Svesrpski sabor je odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se srpskom narodu nametne kolektivna odgovornost i teret koji mu ne pripada, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

Košarac je rekao da predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučuć vode odgovornu nacionalnu politiku i ulažu ogromne napore u borbi protiv usvajanja dokumenta koji falsifikuje određene događaje iz proteklog rata.

- Cilj tog dokumenta je da dugoročno diskvalifikuje srpski narod, da nas na podmukao način etiketira i proglasi genocidnim - napisao je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je naglasio da Srbi nikada neće pristati na to, istakavši da je snaga u zajedništvu i sabornosti srpskog naroda sa obje strane Drine, te da je odgovor srpskog naroda patriotizam, sabornost i jedinstvo.

- Odlučno ćemo se suprotstaviti podmuklim namjerama onih koji uvjeravaju međunarodnu javnost da je moguće graditi mir na Balkanu na osnovu laži i manipulativnih narativa o srpskom narodu. Njihova laž neće postati istina, koliko god puta da je izgovore - rekao je Košarac.

On smatra da je veoma važno da se Srbi okupe 8. juna na Svesrpskom saboru oko srpskih vrijednosti, da se podrže politike rukovodstva Srpske i Srbije u vezi sa važnim nacionalnim pitanjima i da se da jedinstven odgovor na sve nasrtaje na srpski narod.