latinica  ћирилица
18/05/2024 |  15:47 ⇒ 15:49 | Autor: RTRS

SPS: Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora na kojem je ponajviše bilo riječi o predstojećim izborima, pripremama za Kongres partije i socijalno-ekonomskim mjerama u interesu građana.
SPS - sastanak - Foto: RTRS
SPS - sastanakFoto: RTRS

Na sastanku, kojem su prisustvovali visoki funkcioneri partije, kao i predstavnici lokalnih odbora razmatrane su ključne teme od lokalnog značaja, kao i nacionalna politička pitanja.

- U narednom periodu posebnu pažnju posvetićemo jačanju partijske infrastrukture na lokalnom nivou, unapređenju komunikacije sa građanima i podršci njihovim potrebama. Istaknuta je važnost aktivnog učešća lokalnih odbora u političkom procesu. SPS ostaje posvećena principima demokratije, socijalne pravde i ekonomske stabilnosti, te će nastaviti da radi na ostvarivanju interesa svih građana Republike Srpske - saopšteno je iz SPS-a.

Predsjednik SPS-a Goran Selak rekao je da SPS gleda narod direktno u oči, a ne sa visine i da to mora biti obrazac ponašanja svakog lokalnog funkcionera partije.

- Vrijednosti na kojima počiva SPS nalažu da uvijek budemo dostupni svim građanima i da se borimo da narodu vratimo što više od onoga što svojim radom zaradi. Borićemo se za ekonomsku stabilnost koja otvara vrata novim radnim mjestima. Posebno ćemo se boriti za one najranjivije u društvu - starije, djecu, osobe sa invaliditetom i siromašne. Danas smo definisali socijalno-ekonomske mjere koje su isključivo u interesu građana i koje ćemo dostaviti nadležnim organima - rekao je lider SPS-a.

Iz SPS-a su saopštili da pripreme za Kongres partije ulaze u samu završnicu. Na sastanku je razgovarano i o Lokalnim izborima na koje će SPS spremno izaći i na kojima očekuje nastavak rasta kojeg SPS bilježi u prethodna dva izborna ciklusa.