latinica  ћирилица
18/05/2024 |  16:13 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

PDP donio odluku o izlasku na izbore

PDP je donio odluku o učešću na izborima i imaće liste za odbornike u velikoj većini opština u Republici Srpskoj, kao i u nekoliko opština u FBiH, rekao je predsjednik Glavnog odbora PDP, Siniša Golić, nakon sjednice tog organa koja je održana danas u Bijeljini.
PDP, Glavni odbor - Foto: Ustupljena fotografija
PDP, Glavni odborFoto: Ustupljena fotografija

- Imaćemo kandidate za gradonačelnike i načelnike u Banjaluci, Kotor Varoši, Novom Gradu, Višegradu, Kalinoviku, te postoji namjera i velika je vjerovatnoća da ćemo predložiti kandidata za gradonačelnika Doboja i još nekoliko opština u Republici Srpskoj. Što se tiče FBiH, velika je vjerovatnoća da predložomo kandidata za načelnika opštine Grahovo - rekao je Golić.

Naveo je da je donesena je i odluka o formiranju izbornog štaba, te je verifikovana odluka o saradnji sa PUP Srpske u svim opštinama i gradovima u ojima ova stranka djeluje.

Istakao da će Deklaracija o lokalnoj samoupravi, usvojena na Saboru PDP, biti programski osnov koji su dužni da primjenjuju svi kandidati PDP.

Nenad Vuković, generalni sekretar PDP, istakao je da je Glavni odbor PDP podržao odluku da PDP ne prisustvuje sastanku koji saziva vladajuća koalicija po pitanju neučestvovanja na izborima.