latinica  ћирилица
18/05/2024 |  19:24 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Na Ski-centru "Ravna planina" zatvorena likovna kolonija mladih talenata

Na Ski-centru "Ravna planina" danas je dodjelom nagrada zatvorena druga likovna kolonija mladih talenata Sarajevsko-romanijske regije, a prvo mjesto dijele tri učenika srednjih škola iz Istočne Ilidže, Sokoca i Pala.
Likovna kolonija na Palama - Foto: SRNA
Likovna kolonija na PalamaFoto: SRNA

Prvo mjesto zauzeli su Nina Baričanin iz Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Istočna Ilidža" iz Istočne Ilidže, Marko Kalkan učenik SŠC "Vasilije Ostroški" sa Sokoca i Danica Delipara SŠC "Pale".

Nagrađeni su osvojili komplet za slikanje.

Profesor u SŠC "Pale" Branislav Kovačević rekao je da bila teška odluka izabrati najbolje radove, pa su učenici glasali između sebe i dali bodove, tako da je odlučeno da troje dijeli prvo mjesto.

On je naveo da je sa direktorom škole Sinišom Ruljem donio odluku da organizuju likovnu koloniju za talentovanu djecu sa područja Sarajevsko-romanijske regije za koju žele da preraste u tradiciju i da u narednim godinama učestvuju učenici i iz ostalih krajeva Republike Srpske.

Kalkan, koji drugi put učestvuje na likovnoj koloniji, kaže da nije očekivao pobjedu, ali da je dao sve od sebe kako bi učinio sugrađane ponosnim.

Likovna kolonija okupila je najtalentovanije učenike Sarajevsko-romanijske regije koji su tokom školovanja pokazali sklonost ka ovoj vrsti umjetnosti.

Na dvodnevnoj likovnoj koloniji na Ski-centru "Ravna planina" učestvovali su učenici iz srednjih škola iz Rudog, Čajniča, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva, Foče, Kalinovika i Pala, a oslikavali su svoja osjećanja inspirisana ovim krajolikom.