latinica  ћирилица
18/05/2024 |  20:56 ⇒ 20:57 | Autor: SRNA

Teško povrijeđena žena u Bjelovaru van životne opasnosti

Žena koja je danas primljena u bolnicu u Bjelovaru sa više ubodnih rana, operisana je i nalazi se van životne opasnosti, potvrđeno je iz bjelovarske bolnice.
Policija Hrvatske - Foto: RTRS
Policija HrvatskeFoto: RTRS

Ona je smještena na odjeljenje opšte i vaskularne hirurgije.

Iz policije su ranije saopštili da su danas na području Bjelovara u jednoj porodičnoj kući pronađene dvije mrtve osobe, dok je jedna teže povrijeđena žena prevezena u bolnicu.

Hrvatski mediji navode, da je prema nezvaničnim informacijama, muškarac ubio punicu, nožem u vrat ranio suprugu, a potom se ubio pred očima policajaca koji su stigli na mjesto zločina.

Iz Pravobranilaštva navode da je od početka godine u Hrvatskoj ubijeno pet žena, a u istom periodu prošle godine jedna, te izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije ubistava žena i činjenice da većinu nasilja nad njima kontinuirano čine njihovi najbliži, supruzi, partneri, bivši partneri ili drugi članovi porodice.

- Najčešći su okidači - ljubomora, alkoholisano stanje, činjenica da partnerka ostavlja partnera ili ostavlja zajednicu, posjedovanje oružja legalnog ili ilegalnog, razne zavisnosti o opojnim drogama ili alkoholu - rekla je pravobranilac za ravnopravnost polova Višnja Ljubičić.

Očekuje se da će se uviđaj nastaviti do kasnih večernjih časova.

Prema riječima komšija, riječ je o mirnoj i vrijednoj porodici u kojoj nisu čuli da je bilo svađa.

- Živjeli su normalno, ranjena Renata bila je zaposlena na Trgovačkom sudu, a Smiljan je radio kao obezbjeđenje, ranije je bio vatrogasac - ispričao je jedan od komšija.

Prema nezvaničnim informacijama, par je bio pred brakorazvodnom parnicom, a počinilac je nazvao policiju nakon što je počinio zločin. Poziv policiji upućen je iz porodične kuće u kojoj se dogodio zločin.