latinica  ћирилица
19/05/2024 |  08:53 | Autor: RTRS

ABA: Partizan domaćin Zvezdu u trećem finalnom susretu

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Crvenu zvezdu u trećem meču finala plej-ofa ABA lige. Zvezda vodi u seriji sa 2:0.
ABA liga - Foto: RTRS
ABA ligaFoto: RTRS

Pred košarkašima Partizana je biti ili ne biti utakmica. Samo pobjeda crno-bijele ostavlja u borbi za trofej u regionalnom takmičenju.

Trener Partizana Željko Obradović istakao je da je svjestan grešaka koje je njegova ekipa pravila u prethodne dvije utakmice i da se to ne smije ponavljati u narendoj.

Zajedno sa DŽejmsom Nanelijem pozvao je navijače na fer navijanje.

- Predstoji veoma važna utakmica u nedjelju, potrebno nam je da budete glasni, i budete nam podrška. Ali molim vas, nemojte da bacate bilo šta na teren. Kada smo igrali u Pioniru protiv Crvene zvezde, ništa nije bilo bačeno na teren, utakmica je bila čista, a bolji rival je odnio pobjedu. Sada kada dolaze u našu kuću, moramo pokazati jednako poštovanje prema njima - poručio je Obradović.

Crvenu zvezdu do titule dijeli još jedna pobjeda, a u crveno-bijelom timu oglasili su se saopštenjem.

Pred treću utakmicu uputili su zahtjev ABA ligi.

- KK Crvena zvezda pred novu utakmicu finala plej ofa, očigledno sa starim problemima koji muče ligu, u kojoj su divljale sudije sa "čistim biografijama" poput Mateja Boltauzera i Sretena Radovića, a pratili ih pojedinci poput Milana Nedovića koji su voljeli da se ističu na štetu našeg kluba, a koji će suditi treći meč finala u nedjelju, zahtijeva samo jedno. Da nam ABA liga i ljudi koji su za to zaduženi omoguće normalno i fer suđenje, jer se po svim najavama, izjavama između redova, naručenim ekspertizama i tekstovima, predradnjama naslućuje šta nam se sprema u nedjelju uveče - a to nema veze sa sportom - stoji u dopisu Zvezde.

Treći meč finalne serije između Partizana i Crvene zvezde igra se od 20 časova i 30 minuta u Beogradskoj Areni.