latinica  ћирилица
19/05/2024 |  09:36 ⇒ 10:45 | Autor: RTRS

Saradnja Klinike za kardiohirurgiju sa doktorom Cukermanom otvara nove mogućnosti (VIDEO)

Saradnja Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske sa domaćin svjetskim liderom u transplantaciuji srca iz Univerzitetske bolinice "AKaHa" iz Beča doktorom Andreasom Cukermanom otvara nove mogućnosti i ciljeve, izjavio je načelnik ove klinike doktor Nikola Šobot, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Јutarnji program - gosti - Foto: RTRS
Јutarnji program - gostiFoto: RTRS

Doktor Šobot je naglasio da je iza njih skoro dvije godine rada Klinike za kardiohirurgiju i više od 500 operacija.

- Ponosan sam na kolektiv Klinike za kardiohirurgiju gdje svaki zdravstveni radnik to doživljava kao porodicu. Iza nas su skoro dvije godine rada i više od 500 operacija. Pacijenti dobro prolaze poslije operacija. Nismo bježali od patologije bilo kojeg tipa, trudili smo se da radimo sve kako rade i svjetske klinike - rekao je doktor Šobot. 

Doktor Šobot je poručio da posjeta doktora Cukermana stvara most koji je jako bitan za edukaciju naših ljekara.

- Јedan je da naši ljudi idu u Beč i rade sa doktorom Cukremanom, a drugi je da on dolazi ovdje - naveo je doktor Šobot. 

Doktor Cukerman je pohvalio tim Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra Srpske. 

- Veoma sam prijatno iznenađen onim što je urađeno na UKC-u Srpske u proteklih pet godina. U kardiohirurgiji su inovacije i edukacija veoma važni. Kardiohirurgija se kreće korak po korak prema novim dostignućima - naveo je doktor Cukerman.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić naglasio je da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi napravili preduslove da rade ono što doktor Cukerman radi u Beču. 

Podsjetimo, Klinika za kardiohirurgiju UKC-a Srpske u subotu je bila domaćin doktoru Cukermanu, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se ovdje obavljaju komplikovane operacije i spašavaju ljudski životi.