latinica  ћирилица
19/05/2024 |  10:48 ⇒ 10:50 | Autor: SRNA

Đogo: Kolektivni Zapad i secesionističke vlasti drže kao taoce Srbe i srpske svetinje

Profesor na Bogoslovskom fakultetu u Foči Darko Đogo izjavio je da zabranom ulaska srpskom patrijarhu Porfiriju i episkopima na Kosovo i Metohiju kolektivni Zapad i secesionističke vlasti šalju istu poruku - da srpske svetinje i Srbe na prostoru koji nelegalno kontrolišu drže kao taoce.
Darko Đogo - Foto: SRNA
Darko ĐogoFoto: SRNA

- Kolektivni Zapad nas time upozorava na svoju moć nezadovoljan dosljednom bratskom podrškom satanizovanom ruskom narodu, dok lokalne albanske vlasti nalaze svoje šovinističke interese zastrašujući Srbe koji nepokorno žive na svetoj srpskoj zemlji i nadajući se podršci za projekat Velike Albanije - rekao je Đogo Srni.

On je istakao da je žalosno i nepravedno sve što se događa, ali nije posljednja riječ božanske sile u istoriji.

- Mi znamo da je ta zabrana moć ljudi nemoćnih da kontrolišu našu zavjetnu svijest i opredjeljenje u kojima Kosovo i Metohija nisu i ne mogu nam biti oduzeti - rekao je Đogo.

Vlasti u Prištini zabranile su 13. maja srpskom patrijarhu Porfiriju i sedmorici vladika koji su bili u njegovoj pratnji da uđu na prostor Kosova i Metohije da bi prisustvovali zasjedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve u Pećkoj patrijaršiji i bili sa stradalnim srpskim narodom na Kosmetu.