latinica  ћирилица
19/05/2024 |  12:40 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

Kovačević: Bošnjačka politika u potpunosti razotkrivena na rezoluciji o Srebrenici (VIDEO)

Mislim da je bošnjačka politika u potpunosti razotkrivena na ovoj takozvanoj rezoluciji o Srebrenici, jer su oni svojim ponašanjem, kada je u pitanju ta tzv. rezolucija, pokazali kakva je BiH koju oni žele, izjavio je delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević za RTRS.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- A to je BiH u kojoj se Srbi i Republika Srpska apsolutno ništa ne pitaju, u kojoj se i Hrvati ništa ne pitaju. Dakle, to ej BiH u kojoj važi i vrijedi samo njihova volja. E pa gospodo, neće moći. Očigledno je da su oni na tom svom putu borbe za takvu BiH spremni da gaze sve, pa i Ustav BiH i zagarantovana prava konstitutivnih naroda i sam Dejtonski sporazum - izjavio je Kovačević.

Istakao je da trenutno imaju podršku i razumijevanje jednog dijela međunarodne zajednice, ali i to je samo kratkotrajno jer to nije zbog interesa Bošnjaka nego je zbog interesa tih koji ih trenutno podržavaju.

Naveo je da prvenstveno misli na jedan dio zapadne međunarodne zajednice.

- To su sve stvari koje sigurno neće proći jer će Srpska sasvim sigurno zaštititi interese Republike Srpske i svih njenih građana, naša Ustavom zagarantovana prava,a to su između ostalog da se odluke BiH na spoljnom političkom planu ne mogu donositi bez saglasnosti Srpske i srpskog konstitutivnog naroda u BiH. Dakle, ove sitne podvale i prevare Bećirovića, Konakovića, Lagumdžije i ostalih su smao to i one će na kraju da budu ispostavljene kao račun prvenstveno BiH - rekao je Kovačević.

Smatra da je ovo stvarno jedna situacija koja će BiH dovesto pred sami kraj i ambis i to na takav način da će biti jako teško zaustaviti BiH da u taj ambis ne padne.

- Republika Srpska to nije radila i nije tražila, ali ukoliko je to ono što, gospodo, želite, a očiglendo je d aželite jer gazite srpska prava, prava Srpske, naša Ustavom zagarantovana prava, gazite Ustav i Dejtonski sporazum. Onda, gospodo, vi ćete morati da platite ceh za takvo ponašanje. Republika Srpska sigurno neće i Srpska će sasvim sigurno izaći kao pobjendik iz ove priče, sasvim ponosna - zaključio je Kovačević.