latinica  ћирилица
19/05/2024 |  15:17 ⇒ 18:12 | Autor: SRNA

Vulin: Izbori - pravo da se ne odustane od Srpske, Kosova i Metohije i prijatelja

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas su predstojeći lokalni izbori - izbori za pravo da se ne odustane od Republike Srpske, Kosova i Metohije i tradicionalnih prijatelja.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista, istakao da ovo nisu izbori za komunalna uređenja, da to nije borba za uređenje ulica i mostova.

- Ovo su izbori koje Srbija mora da dobije. Ovo su izbori za pravo da ne odustanemo od Republike Srpske, ovo su izbori za naše pravo i odluku da nikada ne priznamo lažnu državu Kosovo, ovo su izbori za naše pravo da ostanemo vojno neutralni. Ovo su izbori za našu čvrstu odluku i pravo da ne uvedemo sankcije Rusiji, da ostanemo slobodni - istakao je Vulin, koji je i senator Srpske.

Vulin je rekao u Novom Sadu da ovaj grad pripada svima i svakom Srbinu odakle god da je došao i da njime neće vladati oni koji cijepaju srpske zastave.

- Odakle god da smo došli, Novi Sad je naš grad, odakle god da smo došli i ko god da smo, nema ustaša među nama, pa neće nam ustaše ni vladati. Neće nam vladati ni onaj što ga zovu lopov, niti oni što cijepaju srpske zastave, neće - rekao je Vulin na predizbornom skupu koalicije.

Vulin je naveo da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pred put u Njujork ima apsolutnu podršku srpskog naroda koji mu daje snagu da ne odustane od borbe za samostalnu i slobodnu Srbiju.

Vulin je istakao da Vučić ide u tamo gde ga čekaju moćni neprijatelji i da ga prate sa puno ponosa.

On je na skupu koalicije u Novom Sadu "Aleksandar Vučić-Srbija sutra" rekao Vučiću da kad mu bude najteže i kada mu budu prijetili i govorili kroz zube da se malo umiri ispuni misli zvucima pobjede i da bude uvjeren u pobjedu kao što njemu vjeruju.