latinica  ћирилица
19/05/2024 |  15:56 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

Padobranci iz Prijedora treći na "Balkanskom skoku prijateljstva" u Beogradu

Takmičari Aero kluba "Prijedor" zauzeli su treće mjesto na padobranskoj manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva" u Beogradu, a u ekipnoj konkurenciji pobjedu su odnijele "Nebeske vidre" iz 63. bataljona Specijalne brigade Vojske Srbije.
Beograd, takmičari Aero kluba "Prijedor" - Foto: SRNA
Beograd, takmičari Aero kluba "Prijedor"Foto: SRNA

Na trodnevnom takmičenju na sportskom aerodromu Lisičiji jarak nastupilo je oko 100 padobranaca iz 12 zemalja.

Član prijedorskog tima Ina Gitel osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, dok je "Skaj dajv" iz Banjaluke zauzeo peto mjesto u ekipnoj konkurenciji.

Predsjednik Upravnog odbora Aero kluba "Prijedor" i jedan od pet takmičara ovog tima Siniša Vujaković rekao je da je zadovoljan plasmanom jer je ekipa u Beograd došla bez ikakvih takmičarskih ambicija.

On je objasnio da su na to uticali nedostatak treninga i činjenica da je ekipa stigla u nekompletnom sastavu.

- Ipak, treće mjesto u ekipnoj konkurenciji sa malim zaostacima u odnosu na prva dva tima, kao i treće mjesto naše Ine Gitel u pojedinačnoj konkurenciji, dovoljno govori o potencijalu ove ekipe. Siguran sam da ćemo pokazati pravo lice na predstojećim takmičenjima - poručio je Vujaković.

Osim njega i Gitelove, Aero klub "Prijedor" na takmičenju su predstavljali Boban Ivetić, Draško Lajić i Јovo Rikić.

Učešće padobranaca iz Srpske na "Balkanskom skoku prijateljstva" podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova i padobranskog kluba "Feniks" iz Beograda.