latinica  ћирилица
19/05/2024 |  16:22 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Јong pobjednik 50. Memorijalnog turnir "dr Mladen Stojanović" u Prijedoru

Holandski teniser Sander Јong pobjednik je 50. Memorijalnog turnir "dr Mladen Stojanović" u Prijedoru, koji već 17 godina ima status ITF fjučers turnira. Igran je za nagradni fond od 15 hiljada dolara, a pobjedniku je pripalo 2.100 dolara
Prijedor, ITF turnir - Foto: RTRS
Prijedor, ITF turnirFoto: RTRS

Drugi nosilac Sander Јong u finalu je pobijedio šestog nosioca Poljaka Pavela Јuščeka sa 2:1, po setovima 6:1, 5:7, 6:3. Njemu je to treća ITF titula, zahvaljujući kojoj je osvojio 15 ATP poena. To će mu donijeti 475. mjesto na ATP rang-listi.

- Moj cilj je da budem u prvih sto, tako da ću nastaviti da radim da budem bolji i vidjećemo sta će se desiti u budućnosti - rekao je Јong.

- Mogao sam dobiti treći set, napravio sam previše grešaka i često bio nestrpljiv - istakao je Јušček.

Turnir je organizovao prijedorski Teniski klub "dr Mladen Stojanović" uz podršku Gradske uprave i brojnih sponzora.

- Sam turnir je protekao u najboljem redu, imale ste priliku da vidite puno gledalište zaista smo veoma zadovoljni. Imali ste priliku da vidite obnovljeno gledalište za što možemo zahvaliti upravi grada Prijedora - izjavio je predsjednik Teniskog kluba "dr Mladen Stojanović" Goran Nović.

Pobjednici u konkurenciji parova su Holanđani Sander Јang i Rik Miler, koji su savladali tenisere iz BiH Vladana Tadića i Mirzu Bašića 2:0 u setovima.