latinica  ћирилица
19/05/2024 |  17:55 ⇒ 18:55 | Autor: sputniknews.com

Helikopter sa iranskim predsjednikom imao incident pri sletanju - 40 timova traga za letjelicom (FOTO/VIDEO)

Helikopter, u kojem se nalazio predsjednik Irana Ibrahim Raisi, imao je otežano sletanje na sjeverozapadu Irana. Među putnicima su se nalazili i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan i guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati.
Raisi i delegacija (Foto: EPA/RANIAN PRESIDENTIAL OFFICE / HANDOUT) -
Raisi i delegacija (Foto: EPA/RANIAN PRESIDENTIAL OFFICE / HANDOUT)

Prema prvim informacijama, helikopter je imao teško sletanje u gradu DŽulfa u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. Spasilački timovi stigli su u područje nesreće, prenosi agencija IRNA.

Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom. Delegacija iranske Vlade na čelu sa potpredsjednikom uputila se na mjesto incidenta, saopštio je portparol iranske Vlade.

Јedan od spasilačkih timova stigao je u područje gdje se dogodio incident sa helikopterom, javljaju lokalni mediji, pozivajući se na iranski Crveni polumjesec. Potragu otežava gusta magla.

Poslednju fotografiju Raisijevog helikoptera pre pada objavila je agencija IRNA.

Tačna lokacija je utvrđena, ali je zbog guste magle nemoguća je potraga iz vazduha. Potragu vrše pešački timovi, saopštio je Crveni polumjesec.

Oglasio se ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Irana Ahmad Vahidi potvrdio je da se dogodio incident sa helikopterom u kojem se nalazio predsjednik zemlje.

- Predsjednik i njegova pratnja vraćali su se sa nekoliko helikoptera. Јedan od helikoptera je imao otežano sletanje zbog vremenskih uslova - rekao je Vahidi za državnu televiziju.