latinica  ћирилица
19/05/2024 |  18:26 ⇒ 18:31 | Autor: SRNA

Održana međunarodna izložba pasa svih rasa

U Zvorniku je danas održana Međunarodna izložba pasa svih rasa na kojoj je predstavljeno 235 pasa uzgajivača iz Rusije, Finske, Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i FBiH.
Međunarodna izložba pasa u Zvorniku - Foto: SRNA
Međunarodna izložba pasa u ZvornikuFoto: SRNA

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je otvarajući izložbu da ova prelijepa manifestacija privlači veliki broj ljubitelja pasa, ali i uzgajivača iz nekoliko zemalja.

On je dodao da se izložba pasa održava u okviru obilježavanja 21. maja - Dana grada Zvornika i poručio da će Grad nastaviti da podržava ovu manifestaciju, te zahvalio Regionalnom kinološkom društvu "Kanis" iz Zvornika za njenu organizaciju.

Predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja "Kanis" Vladimir Stevanović izrazio je zadovoljstvo odzivom izlagača, kao i nadu da su izlagači zadovoljni organizacijom i ambijentom.

Stevanović je podsjetio da je ovo međunarodna izložba CACIB i specijalka druge grupe.

Delegat takmičenja i međunarodni kinološki sudija Vedran Božičković pohvalio je organizaciju takmičenja i istakao da je Zvornik tradicionalno dobar domaćin u lijepom ambijentu pored rijeke Drine.

On je dodao da se manifestacija održava po odobrenju Kinološkog saveza Republike Srpske.

Na izložbu iz Hrvatske došao je Marko Nikolić koji se predstavio sa dvije njemačke doge i još dva psa, od kojih je jedan aktuelni svjetski prvak.

- Čuli smo da je organizacija takmičenja u Zvorniku odlična, ambijent pored rijeke nevjerovatan, a konkurencija jaka te smo se odlučili da učestvujemo. Prvi utisci su zaista odlični - rekao je Nikolić.