latinica  ћирилица
19/05/2024 |  19:08 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Srbija na račun opštine Bileća uplatila milion maraka (VIDEO)

Na račun opštine Bileća, uplaćen je milion maraka iz Srbije, kao što je i obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posjete ovoj opštini.
Bileća - Foto: RTRS
BilećaFoto: RTRS

Novčana pomoć dobro je došla da se izmiri dug prema Poreskoj upravi, da se radnicima javnih preduzeća uplati zdravstveno osiguranje i namirenje zaostalih plata.

Kako je i obećao, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, to je i ispunio. Opštini Bileća uplaćen je milion maraka. Dugovi su veliki, ali svaka pomoć je dobrodošla, kažu u lokalnoj upravi i lokalnim preduzećima.

- Pa ima još dosta prostora za napredak, ali uplaćena nam je pomoć iz Srbije, prethodno predsjednik Dodik pa smo tim otpremninama riješili jedan dio radnika, obećali su nam i neke projekte vrtić, vodovod i biblioteku - kaže Nikola Medan iz Komunalne polcije Bileća.

Zahvaljujući pomoći Srbije u lokalnoj upravi uspjeli su da izmire dug prema Poresjkoj upravi, da se radnicima javnih preduzeća uplati zdravstveno osiguranje i namiri dio zaostalih plata.

- Oko 360 hiljada uplatili smo za poreze i doprinose, zaključno sa martom mjesecom ove godine, zatim oko 210 hiljada uplatili smo za plate zaposlenim koji nisu tužili opštinu zaključno sa 2023. godini - rekao je načelnik opštine Bileća Veso Vujović.

U planu je da Vlada Srbije pomogne Bileći i u realizaciji tri projekta – proširenje zgrade vrtića, izgradnja sekundarne vodovodne mreže u selu Baljci i obnova zgrade bilećke Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović". Slijedi i nastavak podrške Vlade Srpske koja je već izdvojila značajna sredstva za rješenje problema viška radnika u javnim preduzećima u Bileći.

- Uplatom od strane predsjednika Srbije uspjeli smo da riješimo ogromni problem, uplatili smo zdravstveno osiguranje radnika - dodao je predsjednik Sindikalne organizacije Bileća Nikola Lero.