latinica  ћирилица
19/05/2024 |  19:09 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Opština Vlasenica nastoji da uđe u red razvijenih opština u Republici Srpskoj (VIDEO)

Uz podršku Vlade u toku je realizacija projekata koji će doprinijeti razvoju privrede i uređenju infrastrukture, da bi se građanima omogućili što bolji uslovi života i spriječio odlazak mladih.
Vlasenica - Foto: RTRS
VlasenicaFoto: RTRS

U planu je uređenje elektro mreže, završetak studentsko-đačkog doma i izgradnja sportskih terena.

Vlasenica je u posljednjem periodu veliko gradilište. Asfaltirano je pedeset kilometara lokalnih puteva, uređen Trg srpskih boraca, kružna raskrsnica, izgrađen moderni objekat Policijske stanice, a Ski-centar „Igrišta“ imaće višestruki značaj .

- Radimo dve pješačke staze od kružnog toka desno ka Han Pijesku i lijevo ka Јezeru, na taj način hoćemo da napravimo jedan obuhvat u dužini oko 10 km kardio staze. Vlasenica i ovaj prostor Igrišta na Јavor planini ima najčistiji vazduh u Evropi - kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Sve snage usmjerene su ka oživljavanju sela i proizvodnji zdrave hrane. Asfaltiran je i lokalni put u Gornjem Zalukoviku, kojim prolazi trasa vodosnabdijevanja ski-centra "Igrišta", od izvorišta Studeni Јadar. Projekat je, prema riječima načelnika, opstruisala opozicija zloupotrijebivši mještane, pa nije realizovan u decembru prošle godine, ali biće u ovoj.

- Naš cilj je da sa Tugova ,sa magistralnog puta povežemo moja pozadina sa Kraljevom gorom i ponovo da se može doći u Igrišta znači jedan turistički kompleks - rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Ključ ostanka i opstanka stanovnika ovog kraja su bolji uslovi za život.

A posla će biti. U toku su pregovori sa građanima, koji su se vratili iz inostranstva, o ulaganju u proizvodne kapacitete, započeta je i izgradnja objekata u poslovnoj zoni , što uz poljoprivredu i turizam otvara vrata Vlasenici ka redu razvijenih opština.