latinica  ћирилица
20/05/2024 |  09:11 ⇒ 09:15 | Autor: RTRS

Drina HE novi prvoligaš Republike Srpske

Fudbalski klub Drina HE iz Višegrada šampion je Druge lige Republike Srpske grupe Istok i od naredne sezone ponovo će igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.
Drina HE, šampion Druge lige - Foto: SRNA
Drina HE, šampion Druge ligeFoto: SRNA

Predsjednik FK Drina HE Dejan Krsmanović rekao je da su tri kola prije kraja sezone pobijedili Rudar 1925 iz Ugljevika rezultatom 4:0 i tako obezbijedili titulu i povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

- Veliki uspjeh za višegradski sport je uspjeh fudbalera koji su, poslije rukometaša i odbojkašica, osvojili titulu šampiona. Ovaj uspjeh je tim veći ako znamo da je klub prije nepune dvije godine bio pred gašenjem - istakao je Krsmanović.

On je naglasio da su u klubu ponosni na sve što je urađeno prethodne godine i poručio da će nastaviti sa uvođenjem novina u rad kluba i unapređenjem sportske infrastrukture kako bi klub zadržao stari sjaj.

- Pozivamo sve ljubitelje fudbala da u srijedu, 22. maja, dođu na stadion i podrže nas na utakmici sa ekipom iz Dvorova, nakon čega će predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske uručiti pehar i medalje - naveo je Krsmanović.

FK Drina HE ove godine obilježava 100 godina postojanja.