latinica  ћирилица
20/05/2024 |  11:01 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad

U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se toplo i promjenljivo vrijeme, a maksimalna temperatura biće sutra od 25 do 30 stepeni, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Sutra tokom prijepodneva biće toplo i promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih perioda i uglavnom suvo. Od sredine dana biće nestabilno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ponegdje, pogotovo na sjeveru, su moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove i obilnije padavine u kratkom periodu i moguću pojavu grada.

Na jugu Hercegovine moguća je rjeđa pojava pljuskova, a biće i vjetrovito uz umjeren do jak južni vjetar.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 18, u višim predjelima od 10, a dnevna od 25 na jugozapadu do 30 na sjeveru, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 22. maja, nastavlja se nestabilno vrijeme.

Ujutro i prije podne promjenljivo, a potom postepeno naoblačenje koje će usloviti kišu ili pljuskove praćene grmljavinom, izraženije na istoku i u centralnim krajevima. Na zapadu će tokom većeg dijela dana biti uglavnom sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti sa kišom ili pljuskom mjestimično.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predjelima od sedam, a dnevna od 21 do 28, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 23. maja, biće promjenljivo oblačno i toplo uz sunčane periode. Tokom dana će biti nestabilno, ponegdje, uglavnom na jugozapadu i istoku biće kiše ili lokalnih pljuskova.

Јutarnja temperatura vazduha biće od devet do 15, u višim predjelima od šest, a dnevna od 21 do 26, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

U petak, 24. maja, očekuje se promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu prolaznu kišu ili pljusak praćen grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Na sjeveru i krajnjem jugu Hercegovine preovladavaće sunčano vrijeme uz dnevni razvoj oblačnosti, te samo ponegdje može pasti malo kiše ili prolazni pljusak.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predjelima od šest, a dnevna od 21 do 26, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.