latinica  ћирилица
20/05/2024 |  11:57 ⇒ 12:01 | Autor: Glas Srpske

Milica Đurđević Stamenkovski: Rezolucija je prvi korak u obračunu Zapada sa Srpskom

Krajnji cilj predložene rezolucije o Srebrenici je da se Srbi stigmatizuju kao genocidna nacija. Suštinski paradoks je u tome što se kao najveći sponzori ove rezolucije pojavljuju zemlje poput Njemačke i Velike Britanije koje su tokom svoje kolonijalne i imperijalističke prošlosti počinile najmonstruoznije oblike genocida.
Milica Đurđević Stamenkovski (Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Milica Đurđević Stamenkovski (Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

Njihova namjera je jasna. Oni ovom rezolucijom žele preko leđa srpskog naroda da relativizuju krivicu za počinjene zločine, da skrenu pažnju globalne javnosti sa sopstvene odgovornosti za dešavanja u Gazi, ali i da zadaju politički udarac Banjaluci i Beogradu.

Istakla je ovo u intervjuu za Glas Srpske ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije Milica Đurđević Stamenkovski, inače predsjednica i suosnivač političke stranke Zavetnici.

Prema njenom mišljenju, rezolucija o Srebrenici je samo prvi korak u njihovom konačnom obračunu sa Republikom Srpskom.

- Odmah nakon usvajanja ove rezolucije tražiće da se preispita Dejtonski mirovni sporazum i ukine Republika Srpska, čiju će državnost proglasiti za direktnu posledicu navodne agresije Savezne Republike Јugoslavije na BiH - poručila je Đurđević Stamenkovski.

Navela je da otimanjem Kosmeta i ukidanjem Republike Srpske hoće ponovo da ispišu istoriju srpskog naroda.

- U kojoj bi Kosovo bilo predstavljeno kao istorijski albanska teritorija, a Republika Srpska kao akt genocida. Sve što preduzimaju usmereno je ka tome da se Srbiji slomi kičma, da joj se saseku krila, a srpskom narodu trajno oduzme najsnažnija spona između njegove prošlosti i budućnosti - kosovski zavet - navodi Đurđević Stamenkovski.