latinica  ћирилица
20/05/2024 |  14:17 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Spriječeno krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana

Pripadnici Јedinice granične policije Gorica uhapsili su danas državljanina Azerbejdžana, nakon što je spriječen u krijumčarenju troje državljana Turske u graničnom pojasu na području Posušja, saopšteno je iz ove policijske agencije.
Migranti - Foto: Ustupljena fotografija
MigrantiFoto: Ustupljena fotografija

U saopštenju Granične policije BiH precizira se da je državljanin Azerbejdžana strane državljane krijumčario u vozilu "dačija" registarskih oznaka BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem je nalogu državljanin Azerbejdžana uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičenog, te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Iz Granične policije napominju da je u toku dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška su u subotu, 18. maja, uhapsili državljanina BiH nakon što je otkriven u krijumčarenju devet stranih državljana - petoro državljana Nepala i četvorice Pakistanaca.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog vozila "mercedes" nacionalnih oznaka BiH, u graničnom pojasu na području Gradiške.

Prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, od osumnjičenog državljanina BiH privremeno su oduzeti vozilo i drugi dokazni materijali.

Protiv ovog lica biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi Tužilaštvu BiH.

Krijumčareni strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.