latinica  ћирилица
20/05/2024 |  16:42 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Dodik: Sa stanovišta rezolucije, BiH nemoguće mjesto za Srpsku (VIDEO)

BiH, sa stanovišta rezolucije o Srebrenici koja se predlaže, ne može da bude mjesto u kojem Srpska treba da ostane - rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Dodik je naveo da će se situacija u BiH bitno usložniti i onemogućiće bilo kakvo zajedničko dogovaranje i djelovanje, imajući u vidu da su upravo sa druge strane oni koji su inicirali moralnu diskvalifikaciju srpskog naroda, koristeći interese Nijemaca koji su pristali da budu sponzori rezolucije.

- Napisali su da je 11. jul dan sjećanja na genocid. To su uradili samo zato da se ne bi mogao naći datum iz Aušvica koji bi bio dan sjećanja na genocid ili nekog drugog logora, ili datum iz Јasenovca - rekao je Dodik.

On je dodao da se pate u vezi sa brojevima stradalih u Srebrenici, da je zadati broj bio 8.300, ali da nijedna presuda taj broj nije dokazala.

Podsjećamo,u Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama.

Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.