latinica  ћирилица
20/05/2024 |  21:38 ⇒ 21:40 | Autor: SRNA

Јovanović Šošoka: Kolektivni Zapad izmišlja krivce da kolonizuje druge

Rumunski senator i predsjednik SOS partije Diana Јovanović Šošoka poručila je da u slučaju rezolucije o Srebrenici nije riječ ni o kakvom genocidu, već o sistemu kolektivnog Zapada da izmišlja krivce na osnovu kojih se kolonizuju druge države.
Zgrada UN-a (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE, ilustracija) -
Zgrada UN-a (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE, ilustracija)

- To je praksa koja je već postala uobičajena, na osnovu koje je Srbija sada napadnuta na najperverzniji način, nakon što joj je Kosovo oduzeto silom i napadima zapadne Evrope i Amerike - rekla je Šošoka.

Prema njenim riječima, cilj rezolucije je da prvo baci Srbiju na koljena i da je natjera da se uskladi sa globalističkim komandama.

Šošoka je dodala da je drugi cilj degradirati njen status suverene države, "do gubljenja i ustupanja suvereniteta, ocrniti je stavljajući je na stub srama, kako bi poslužila kao primjer za kaznu, pokazatelj drugim državama koje bi i dalje da afirmišu svoju nezavisnost i nacionalnu i međunarodnu politiku, obeshrabrujući ih i tjerati ih u moderno, savremeno ropstvo".

- Plus, tu je gubitak samopoštovanja naroda, bacivši ga na koljena, što mi, bivše komunističke države Centralne i Istočne Evrope, nikada nećemo prihvatiti - naglasila je Šošoka.

Šošoka je navela da usvajanjem rezolucije o Srebrenici Srbija treba da bude lekcija za druge, šta će se desiti ako insistiraju na nezavisnosti i otimaju se hegemoniji.

- Zapad želi da kazni Srbiju koja je globalni simbol borbe za suverenitet i sopstvenu spoljnu politiku. To je pokušaj prljave ucjene kako bi se Srbija potčinila, izdala naciju i suverenitet - rekla je Šošoka za "Sputnjik".

Ona je upozorila da, ako se sada ne odbrani Srbija, slijede Rumunija, Mađarska i druge zemlje u regionu "koje će 'globalisti rasparčati i porobiti'.

Šošoka je rekla da je važno da sve države koje žele da se odupru napredovanju Zapada zauzmu stav i brane Srbiju.

Ona je ukazala da je ovo prilika da se nezavisne države ujedine i pokažu da ne dozvoljavaju da budu gažene.

- Nije riječ samo o Srbiji, već o svim slobodnim zemljama koje mogu biti osuđene u svakom trenutku ako se kolektivni Zapad naljuti i poželi da ih ocrni i marginalizuje - istakla je Šošoka.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji, ona je navela da je to primjer kako kolektivni Zapad želi da demontira neukrotivu zemlju koja ne dozvoljava da se njom dominira i da bude kolonizovana.

Šošoka je rekla da, gdje god globalisti žele, oni mogu da aktiviraju separatističke tendencije i otkidaju komade nacionalne teritorije, da oslabe i unište suverene države".