latinica  ћирилица
21/05/2024 |  08:21 ⇒ 17:51 | Autor: SRNA

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu (VIDEO)

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća koji će biti otvoren danas u Beogradu, uz učešće više od 600 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača i drugih učesnika iz 30 zemalja sa četiri kontinenta.
Beograd - Sajam tehnike - Foto: SRNA
Beograd - Sajam tehnikeFoto: SRNA

Svečanom otvaranju Sajma u 11.00 časova u hali 2C na Beogradskom sajmu prisustvovaće predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji će nakon svečanog otvaranja zajedno posjetiti štand Privredne komore Republike Srpske u areni hale jedan.

Na Sajmu, koji će trajati do 24. maja, predstaviće se šest kompanija iz Republike Srpske, i to "Antena net" Teslić, "Elas" Banjaluka, "Šljivić elektronika" Brod, "Kolektor CCL" Laktaši, "Optima grupa" Banjaluka i kompanija "Knežević" Banjaluka, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je među najznačajnijim privrednim i tehnološkim događajima u Srbiji i Јugoistočnoj Evropi, te ima izuzetan uticaj na budući razvoj industrije u zemlji i regionu.

To je tradicionalno mjesto susreta i poslovnih kontakata, koje omogućava brojnim izlagačima i posjetiocima ispunjenje poslovnih očekivanja.

Akcenat Sajma je na inovacijama i novim tehnologijama, na "fabrikama budućnosti" i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji kao i prethodnih godina pruža podršku Privrednoj komori Republike Srpske u organizaciji nastupa privrednika iz Republike Srpske na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća.

Sajam tehnike je najstarija i najprestižnija specijalizovana regionalna manifestacija u oblasti tehnike, tehničko-tehnoloških dostignuća i inovacija u ovom dijelu Evrope i prvoj sajamskoj manifestaciji modernog Beogradskog sajma /1956/, iz koje se vremenom izrodilo više specijalizovanih drugih.