latinica  ћирилица
21/05/2024 |  13:54 | Autor: SRNA

Glasanje o rezoluciji - konačno posrtanje ponizne vlasti

Rezolucija o Srebrenici, koju namjerava u ime građana da u Generalnoj skupštini UN podrži Vlada Crne Gore, predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dijela srpskog naroda koji je vijekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima, saopšteno je iz Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore.
Crna Gora - Foto: RTRS
Crna GoraFoto: RTRS

Predsjednik Savjeta Momčilo Vuksanović istakao je da je podrška rezoluciji prevršila "svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore".

On je naveo da Srpski nacionalni savjet, zajedno sa srpskim narodom u Crnoj Gori "podržava Srbiju i Republiku Srpsku u nastojanjima da odbrane teritorijalni integritet, čast i dostojanstvo srpskog naroda, uz čvrstu opredijeljenost da uvijek budu zajedno u jedinstvu i slozi".

Srpski nacionalni savjet, sa svojim sestrinskim organizacijama, učestvovaće na protestima zakazanim sutra u Podgorici, ali i organizovano na Svesrpskom saboru 8. juna.

Vuksanović je ocijenio da se približava trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i posljednji promil časti i dostojanstva Crne Gore.

- Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primjerima naših predaka - naglasio je on.

Vuksanović je ocijenio da se ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda sručio na državne institucije Crne Gore u kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja.

- Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana, što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći - ističe Vuksanović.

On podsjeća da su promovisanje novih nacionalnih simbola, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namjera prihvatanja rezolucije o Srebrenici, gdje se srpski narod želi prikazati genocidnim - primjeri koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa.

- Nažalost i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori - naveo je Vuksanović.