latinica  ћирилица
21/05/2024 |  20:21 ⇒ 23:47 | Autor: TANЈUG

Vučić: Srbi nisu genocidan narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Njujorka da Srbi nisu genocidan narod i dodao da smo slabiji mnogo, ali da će uzvratiti svaki udarac jer Srbija brani svoj obraz i slobodu.
Aleksandar Vučić (Foto:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vučić (Foto:TANJUG/ RADE PRELIC)

- Ako ja pitam ove ljude ovdje, zbog čega se donosi ova rezolucija, koja je namjera i ko je donosi i zašto u ovom trenutku i hoće li to da ujedini bilo koga u BiH i u regionu? Ne, ništa nije podijelilio više region. Nikada niko nije mogao da donese dobru odluku od ove koju su donijeli Nijemci i Sarajevo - rekao je Vučić.

Upitao je i šta će da rade sutra pošto su, kako kaže, otvorili Pandorinu kutiju pa će da dođu do rezolucije o njemačkom genocidu nad Rusima, Srbima, hrvatskom genocidu nad Srbima i raznim drugim temama, do Namibije, šta su radili Nijemci tamo.

- Hoćete tad da imate isti princip ili ćete da kažete da nije u skladu sa međunarodnim pravom? - upitao je on.

Kako je rekao, slabiji smo mnogo, ali će da uzvrati na svaki udarac i da im pokaže da će Srbija da se brani, jer Srbija ovde ne brani svoju teritoriju već svoj obraz i slobodu.

Istakao je i da je donio odluku kad je postajao predshednik da mu je mnogo važnije šta će da uradi za svoj narod nego šta će da uradi za sebe.

- Šta može da mi se desi? Baš me briga kakve pritiske mogu da vrše jer ja znam da je to prevara, sve im trikove znam. Nama ne preostaje ništa drugo već da imamo vjeru u sebe, da imamo vjeru u Boga, zbog čega vidim da sam posebno napadan sa različitih strana. Dakle, mi hoćemo da se borimo do kraja bez obzira na naša razočaranja u lažne prijatelje - rekao je Vučić.

Kaže da će Srbija imati dovoljno prijatelja koji će se pokazati u četvrtak uveče.

Vučić je zahvalio ljudima u Srbiji koji su se, kako je primjetio, ujedinili kao nikad do sada, a to je za od najvećeg značaja.

Vučić: Ispod 100 glasova za rezoluciju o Srebrenici značiće ogromnu podjelu

Predsjednik Srbije izjavio je večeras u Njujorku, gdje će se u četvrtak u Ujedinjenim nacijama glasati o rezoluciji u Srebrenici, da će sve ispod 100 glasova "za" značiti ogromnu podjelu.

- Razgovarao sam sa našim prijateljima, oni očekuju preko 100 glasova "za" od 193 zemlje, mi očekujemo da imaju manje od 100 glasova "za", sve što budu imali ispod značiće ogromnu podjelu i dobar dio muslimanskih zemalja neće ući, koje se plaše njihove reakcije, i to im je jasan signal da su oni protiv, neće ući na glasanje - rekao je Vučić za RTS.

Kaže da Srbija trpi udarce ispod pojasa, ali da i dalje stoji i bori se, i nastaviće da se bori.

- Mi nismo genocidan narod, a to je jedino što hoće kao zaključak da izvuku, a onda će dva dana poslije toga razni tobož naši prijatelji koji će da glasaju "za" da hvale Srbiju za nešto i da govore, dolazimo da sarađujemo, napašće nekoga ko će da kaže, sad ćemo da tražimo naknadu štete - jer će reći, to ne može - naveo je Vučić.

Kako je dodao, sve te dječje igre, sve će to da pokušaju, ali srpski narod nikada neće zaboraviti ko se kako ponašao.

- U svaku istorijsku čitanku i udžbenik neće ući ono što su oni htjeli, već će ući herojska borba Srbije - poručio je Vučić.