latinica  ћирилица
21/05/2024 |  20:51 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Đurić: Zahvalnost Iraku za principijelan stav o Kosmetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić prenio je šefu diplomatije Iraka Fuadu Huseinu da Beograd visoko cijeni principijelnost iračke strane po pitanju poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zahvalio na stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Marko Đurić (Foto:  TANJUG/ RADE PRELIC) -
Marko Đurić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC)

Đurić je u telefonskom razgovoru istakao posvećenost Srbije daljem unapređenju bilateralnih odnosa zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumijevanju dva naroda, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

On je prenio zainteresovanost Srbije za proširenje privredne saradnje, uz uvjerenje da će se taj trend rasta trgovinske razmjene nastaviti.

Đurić je svog sagovornika pozvao da posjeti Srbiju poručivši da će njegov dolazak predstavljati dodatnu potvrdu bliskih veza između dvije države i naroda.

Đurić kao član delegacije koju predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Njujorku povodom predstojeće sjednice Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati nacrt rezolucije o Srebrenici.