latinica  ћирилица
22/05/2024 |  08:45 ⇒ 08:59 | Autor: SRNA

Košarac: Kosovski scenario nećete gledati u Srpskoj

Umjesto srpskog jedinstva i zaštite nacionalnih interesa srpskog naroda i Republike Srpske, opozicija je izabrala nelegitimnog stranca Kristijana Šmita, izjavio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Da budemo sasvim jasni, SDS, PDP i ostale opozicione stranke davno su odlučile da učestvuju na izborima po "Šmitovom zakonu". To je još jedna kapitulacija opozicije - naveo je Košarac.

Naravno, dodao je, da nisu računali na Izborni zakon Srpske, jer ga nisu ni podržali u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Naprotiv, podržali su i prihvatili mešetara Šmita i njegovo nasilje nad domaćim zakonodavstvom kako bi prevarama došli na vlast, svjesni činjenice da neće dobiti povjerenje građana Srpske - istakao je Košarac.

On je objavio na Instagramu da je opozicija, u izazovnim vremenima za Srpsku, ponovo izabrala put izdaje nacionalnih interesa i spremna je da uruši izborni suverenitet Srpske.

To je izuzetno opasno za Srpsku, ukazao je Košarac, jer može dovesti do podjela i haosa kroz izborni proces, što je cilj zapadnih zemalja.

- Opozicija se stavila u funkciji izvođača opasnih namjera. SNSD je ponudio svim partijama da bojkotujemo izbori po 'Šmitovom zakonu', ali opozicija je imala druge planove. Zbog njihove kapitulacije i izdaje, primorani smo na izlazak na izbore, jer ne smijemo dopustiti podjelu i urušavanje izbornog suvereniteta Srpske - naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, vidljivo je da su uz podršku Šmita i Majkla Marfija spremali različite scenarije po ugledu na događaje sa sjevera Kosova.

- Čak su nam pojedinci iz opozicije rekli da je bilo planirano da glasanje bude organizovano na čudnim i nepredviđenim mjestima, u kontejnerima, na ulicama i slično, kako bi se legalizovao taj izborni proces.

Kosovski scenario nećete gledati u Srpskoj! Naša politika je očuvanje nacionalnih interesa i izborne volje naših građana. Zato nastavljamo sa aktivnostima u vezi sa Izbornim zakonom Srpske, apsolutno posvećeni i privrženi očuvanju njenog izbornog suvereniteta - poručio je Košarac.