latinica  ћирилица
22/05/2024 |  11:12 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Povodom otvaranja Narodnog pozorišta besplatne ulaznice

Povodom otvaranja Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo publika će od petka do nedjelje (24. do 26. maja) imati priliku da pogleda četiri predstave, a besplatne ulaznice moguće je preuzeti od danas, najavljeno je iz Gradske uprave.
Pozorište u Istočnom Sarajevu - Foto: RTRS
Pozorište u Istočnom SarajevuFoto: RTRS

Besplatne ulaznice moguće je preuzeti u prostorijama Narodnog pozorišta u terminima od 10 do 12 časova i od 17 do 19. 

U petak, 24. maja, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske će izvesti predstavu "Gospođica".

U subotu, 25. maja, na programu je "Boing-boing" Nikšićkog pozorišta, a u terminima od 11 i 13 časova glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske odgiraće predstavu "Crvenkapica".

U nedjelju, 26. maja, biće odigrana predstava "Uspomene Sare Bernar" u izvođenju Tanje Bošković i Dejana Đonovića. Početak predstave je u 19 časova.

U Istočnom Sarajevu sutra će zvanično biti otvorena republička ustanova kulture Narodno pozorište Istočno Sarajevo, u organizaciji grada Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo, te uz podršku Vlade Republike Srpske.

U izgradnju pozorišta uloženo je šest miliona KM.

Narodno pozorište Istočno Sarajevo gradilo se u etapama sredstvima opštine Istočno Novo Sarajevo i uz podršku iz budžeta Republike Srpske.

Svečanom otvaranju prisustvovaće zvaničnici Republike Srpske i brojni gosti iz javnog i kulturnog života Istočnog Sarajeva i Srpske.