latinica  ћирилица
22/05/2024 |  11:56 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

Anđelković: I Srbi da podnesu niz rezolucija o zločinima nad njima

Politički analitičar Dragomir Anđelković je rekao da, nakon antisrpske rezolucije o Srebrenici, Srbi treba da podnesu niz rezolucija u UN o zločinima izvršenim nad njima.
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

On je istakao da svakako treba podnijeti niz rezolucija, od zločina tokom Drugog svjetskog rata, preko "Oluje" i svega što se dešavalo na primjer Srbima u Sarajevu.

- Ako već počinje rat rezolucijama, onda u tom ratu i mi moramo da budemo aktivni - istakao je Anđelković za Srnu.

Komentarišući informacije da će Njemačka predstaviti pred Generalnom skupštinom UN rezoluciju o Srebrenici, Anđelković je ukazao da je Njemačka izvršila klasičan genocid i nad Јevrejima i nad drugim narodima tokom Drugog svjetskog rata.

- Ona i taj genocid prihvata, a učinila je mnoge stvari koje i dalje nisu ocenjene na pravi način kao genocid - rekao je Anđelković.

On je dodao da je dovoljno sjetiti se masovnog strijeljanja talaca širom Srbije 1941. godine, od Kragujevca, Kraljeva do Kruševca, gdje je postradalo mnogo više ljudi nego u propagandnoj priči o Srebrenici.

Podsjećajući da UN nemaju rezoluciju kojom se osuđuje ono što je Njemačka uradila 1941. godine u Srbiji i što je mnogo veći zločin od onoga iz Srebrenice, Anđelković ukazuje da sada Njemačka predstavlja rezoluciju o Srebrenici.

- Radi se o uistinu o nečemu što potvrđuje dvojne standarde koji važe među evroatlantskim silama - rekao je Anđelković.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana sutra, objavljeno je na stranici Generalne skupštine UN. Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.