latinica  ћирилица
22/05/2024 |  12:10 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Mehmedovićevi problemi sa mračnom ratnom prošlošću i sposobnim ženama

U namjeri da uvrijedi Željku Cvijanović, čije su sposobnosti, obrazovanje i iskustvo njemu nedostižni, Šemsudin Mehmedović je samo pokazao da spada u red propalih političkih projekata čije se ime može povezati jedino sa mračnim vremenima kojim svojim iskustvom i stavovima pripada, istakla je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.
Snježana Novaković Bursać - Foto: Ustupljena fotografija
Snježana Novaković BursaćFoto: Ustupljena fotografija

Novaković Bursać je izjavila za Srnu da kada likovi poput Šemsudina Mehmedovića pokušaju nekoga da diskredituju, samo još bolje osvijetle svoju bijednu ličnost, zle namjere i nečistu savjest.

- Iako se začešljao i uredio, nije shvatio da ne postoji šminka koja može sakriti mračnu ratnu prošlost, zločine koje su se dešavali u zoni gdje je upravo on provodio zakon, ali ni mizogene i diskriminatorne stavove koje ovaj mudžahedinski kumašin očito ima prema ljudima koji rade, prema njegovom mišljenju, neka manje vrijedna zanimanja poput konobara - istakla je Novaković Bursać.

Čini se da u poretku stvari koje vladaju u Mehmedovićevoj glavi, dodala je, žena može da se bavi samo zanimanjima koja podrazumijevaju posluživanje njega i njemu sličnih.

- Na koji to poredak liči, neka prosudi svako za sebe - poručila je Novaković Bursać povodom izjave Mehmedovića da je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović bila, kako kaže, konobarica, dok je on provodio zakone.