latinica  ћирилица
22/05/2024 |  12:11 ⇒ 12:17 | Autor: SRNA

"Direktni prihodi od poreza 1,4 milijardi KM"

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da, prema podacima Poreske uprave, direktni prihodi od poreza koji se uplaćuju u republički budžet za prva četiri mjeseca ove godine iznose 1,4 milijarde KM i veći su za četiri odsto veći nego što je projektovano ovogodišnjim budžetom.
Novac - Foto: ilustracija
NovacFoto: ilustracija

Odgovarajući na poslanička pitanja tokom Aktuelnog časa, Višković je ocijenio da su i prihodi od indirektnih poreza u ovom periodu veći nego što je projektovano budžetom za ovu godinu.

Višković je naveo da je cilj Vlade Republike Srpske što bolji rad javnih preduzeća u Srpskoj, uključujući "Željeznice", te da su na tom planu u saradnji sa međunarodnim finansijskim organizacijama formirana odgovarajuća tijela da bi se poslovanje ovih firmi podiglo na što viši stepen.

- A sve da bi građani i budžet imali što veću korist na tom planu - rekao je Višković.

On je naglasio da nije prestalo finansiranje iz Investiciono-razvojne banke, kao i da će Vlada Republike Srpske nastaviti da podržava i Savez logoraša koji bi kao organizacija proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata trebala da jedinstveno zastupa interese tih kategorija.

U Banjaluci se održava deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će Parlament Srpske zauzeti stav o predloženoj rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.