latinica  ћирилица
22/05/2024 |  14:04 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

Višković: Političko Sarajevo nije doraslo da vodi argumentovan dijalog

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da političko Sarajevo nije doraslo da vodi argumentovani dijalog i zato izjave poput one od Šemsudina Mehmedovića o srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, pokazuju njihovu slabost i izostanak argumenata na politiku i stavove koje sprovode predstavnici Republike Srpske.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković je rekao da Mehmedović, kao i većina političara iz Sarajeva, kada ostanu bez argumenata i činjenica pribjegavaju da političare iz Srpske, u ovom slučaju Cvijanovićevu, vrijeđaju i omalovažavaju na ličnoj osnovi i da se bave članovima porodica.

- To je samo pokazatelj koliko nemaju argumenata i koliko ne znaju više šta da kažu jer su činjenice neumoljive i onda skreću pažnju vrijeđanjem, kao i čestim iznošenjem neistina - rekao je Višković povodom izjave Mehmedovića da je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović bila, kako kaže, konobarica, dok je on sprovodio zakone.

Prema njegovim riječima, Cvijanovićeva čistim argumentima, činjenicama i posvećeno radi svakodnevno na zaštiti Republike Srpske u Predsjedništvu BiH.

On smatra da je Mehmedoviću i drugima posebno zasmetalo profesionalno i patriotsko obraćanje srpskog člana Predsjedništva Savjetu bezbjednosti UN po pitanju rezolucije o Srebrenici.