latinica  ћирилица
22/05/2024 |  14:22 ⇒ 14:23 | Autor: SRNA

Šolaja: Vrijeđajući druge, Mehmedović očekuje da se ne priča o njemu i njegovom ratnom angažmanu

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Dušica Šolaja izjavila je da vrijeđajući druge, Šemsudin Mehmedović očekuje da se ne priča o njemu i njegovim ratnim angažmanima.
Dušica Šolaja - Foto: RTRS
Dušica ŠolajaFoto: RTRS

Šolaja je naglasila da Mehmedović očigledno veoma burno reguje kada ga podsjete na pisanje američkih medija o njemu i njegovom ratnom angažmanu i umjesto da pošalje demanti tim listovima, u svojoj burnoj reakciji vrijeđa i etiketira sve redom ponašajući se kao da o njemu ne pišu dva velika američka glasila već lokalne novine na bazi tračeva.

U nedostatku argumenata, ukazala je ona, Mehmedović ide dotle da iznosi lične uvrede i neistine, kako bi skrenuo priču sa istine o sebi.

- Neistine iznesene na račun Željke Cvijanović svakako neće dovesti do toga da se zaboravi ono što je o Mehmedoviću objavio "Vašington post" i "Njujork tajms". Naprotiv, samo je pojačao negativan utisak o sebi kada je srpski narod u pitanju - naglasila je Šolaja za Srnu.

Povodom njegove izjave da je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović bila, kako kaže, konobarica, dok je on provodio zakone, Šolaja je istakla da uvrede na račun bilo koje žene i bilo kojeg zanimanja su ispod svih civilizacijskih dostignuća.

- Prije nego što ponovi svoje uvrede, mogao bi da pokuša da pošalje demanti navedenim listovima, koji to neće objaviti iz jednostavnog razloga koji je i njemu poznat - jer je istina - konstatovala je Šolaja.