latinica  ћирилица
22/05/2024 |  16:18 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

U petak prezentacija regionalnog projekta razvoja ruralnog turizma u Han Pijesku

Na Han Pijesku u petak, 24. maja, biće predstavljen projekat razvoja ruralnog turizma u prekograničkom regionu Srbije i BiH, koji će većim dijelom finansirati EU, a grant od 243.065 evra biće u jednakom omjeru investiran u Han Pijesak i Loznicu.
Zgrada opštine u Han Pijesku - Foto: SRNA
Zgrada opštine u Han PijeskuFoto: SRNA

Opština Han Pijesak je projekat "Razvoj ruralnog turizma kao osnove za budući održivi razvoj u prekograničkom regionu Srbije i BiH" kandidovala 2022. godine, ugovor o implementaciji je potpisan u septembru 2023. godine, a realizovaće se do septembra 2025. godine, rečeno je Srni u ovoj lokalnoj zajednici.

Han Pijesak je nosilac projekta jer, kako je navedeno, ima kapacitete da ga realizuje i daje podršku razvoju turizma na svom području, što je posebno značajno u kontekstu nedavnog proglašenja područja ove lokalne zajednice za vazdušnu banju.

Partneri projekta su grad Loznica, Lovačko udruženje "Studena Gora" sa Han Pijeska i Lovačko udruženje "Gučevo" iz Loznice.

Prezentacija projekta počinje od 11.00 časova.

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija Srbije.