latinica  ћирилица
22/05/2024 |  18:20 ⇒ 18:20 | Autor: SRNA

Vulin: Nijemci su narod genocida, a ne Srbi

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da će, koliko god Nijemci i njihov šef diplomatije Analena Berbok nametali rezolucije, ostati istina da su Nijemci narod genocida, a Srbi nisu.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Vulin je naveo da Njemačka, zemlja čije je srednje ime genocid i Holokaust, silom pokušava da ubije savjest slobodnog svijeta i da Berbokova kao unuka Valdemara odlikovanog, Hitlerovog sljedbenika prijeti i ucjenjuje predstavnike zemalja koje neće da Srbe proglase genocidnim narodom.

Prema njegovim riječima, Analena Berbok je dedina unuka, navikla da se pred silom Trećeg rajha ili ujedinjene Njemačke stoji mirno, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je unuk svog dede koga su ubili njemački saveznici ustaše, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

- I Aleksandar Vučić neće stajati mirno pred njemačkom silom. Koliko god Analena nametne rezolucija bivšim i sadašnjim kolonijama Nemačke, ostaće istina da je ona unuka naciste, a Aleksandar Vučić unuk jasenovačke žrtve, i istina da su Nijemci narod genocida, a Srbi nisu. I nema sile koja će to promijeniti - poručio je Vulin.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici, čiji je Njemačka sponzor, biće održana sutra u Njujorku.