latinica  ћирилица
22/05/2024 |  19:06 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Majdov za RTRS: Srebrnu medalju posvećujem svim Srbima na planeti (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva izjavio je za RTRS da srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju posvećuje svim Srbima u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.
Nemanja Majdov (foto: facebook.com/majdovjudo1st) -
Nemanja Majdov (foto: facebook.com/majdovjudo1st)

- Slavu Bogu na svemu! Uspjeli smo da obradujemo sve Srbe na planeti, da ih učinimo ponosnim, da pokažemo od čega smo i kakvi smo. Ovo je za vas. Za Srbe i u Srbiji, Kosmetu, Republici Srpskoj. Mi smo samo vaši predstavnici i trudićemo se da vas još puno puta obradujemo, a sljedeća stanica su Olimpijske igre u Parizu - rekao je Majdov.

Majdov je nakon finalnog meča istakao da je ovo njegova treća medalja sa svjetskih prvenstava i da sada u kolekciji ima zlato, srebro i bronzu.

- Slavu Bogu i Bogorodici što nas je danas čuvala i vodila do ove medalje - rekao je Majdov i dodao da je do finala imao pet mečeva od kojih je svaki bio težak.

Podsjećamo, reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

Majdova je u finalu u kategoriji do 90 kilograma, nakon iscrpljujuće borbe, zlatnim poenom savladao Јapanac Goki Tađima.

Čestitku za osvojenu medalju uputio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.