latinica  ћирилица
22/05/2024 |  20:52 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Vučić: Nije Vidovdan, ali vidjećemo ko su nam prijatelji, a ko ne (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se video porukom iz Njujorka, uoči sutrašnjeg glasanja o rezoluciji o Srebrenici u UN.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić)

- Sutra je 23. maj, nije Vidovdan, ali za nas biće baš kao Vidovdan. Sutra će se sve vidjeti, i ko su nam prijatelji, i ko su lažni prijatelji, i ko su oni koji nam nikada nisu bili prijatelji. Naravno, biće mnogo licemjerja, biće mnogo neistina, biće mnogo svega, na šta smo odavno naučili - istakao je Vučić na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Naveo je da "oni koji sve čine protiv Srbije će da nam objašnjavaju da to čine upravo zbog Srbije, jer mnogo bolje nego mi razumiju naše interese u budućnosti".

- Za mene je težak dan, svakako najteži od kako sam predsjednik i premijer u političkom smislu. I za mene je Vidovdan. Vidjeću sutra hoću li moći da se suprotstavim najvećima, najmoćnijima i najbezobzirnijima, najbahatijima, od kojih su nekoliko prethodnih dana svi pobegli, gotovo svi uzmakli - naveo je Vučić.

Rekao da će govoriti i o tome kako su mnoge zemlje uplašene brutalnim pretnjama od strane svjetskih moćnika.

- Samo brinem hoću li biti dovoljno na visini zadatka da ne razočaram svoj narod. Druge brige sam prebrinuo, više ih nemam. Samo bih želio da svaki Srbin svuda u svijetu zna da sam dao sve od sebe, braneći čast i obraz našeg naroda - zaključio je Vučić.