latinica  ћирилица
23/05/2024 |  07:30 ⇒ 10:08 | Autor: RTRS

RTRS plus, 10.00 - NSRS o Prijedlogu zakona o zaštiti prirode

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o Prijedlogu zakona o zaštiti prirode.
NSRS -
NSRS

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o pripajanju dijela grada Zvornik opštini Lopare, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova, uz prenos na RTRS plusu i našem portalu.

Narodna skupština usvojila je juče dokument u kojem ukazuje da je, suprotno odredbama Aneksa četiri, nacrt rezolucije o Srebrenici sačinjen i dostavljen Generalnoj skupštini UN bez učešća ili odobrenja Predsjedništva BiH i bez ikakvog konsenzusa unutar BiH.

Nakon toga, poslanici su razmotrili Prijedlog deklaracije o protivljenju otvaranju rudnika litijuma, bora, natrijuma, stroncijuma, kalijuma i prateće asocijacije elemenata na teritoriji Opštine Lopare - građanska inicijativa.

Okončana je rasprava i o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.