latinica  ћирилица
23/05/2024 |  08:20 ⇒ 08:21 | Autor: RTRS

Zbog nestabilnog vremena promjenljivi uslovi za vožnju

Vozače ovog jutra zbog nestabilnih vremenskih uslova očekuju promjenljivi uslovi vožnje, od suvih do mjestimično mokrih, ili vlažnih kolovoza, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Suvi i čisti kolovozi - Foto: RTRS
Suvi i čisti kolovoziFoto: RTRS

Postoji opasnost od odrona na dionicama u usjecima, kao i mjestimična magla u kotlinama i duž riječnih tokova zbog čega je neophodna je maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja na kružne raskrsnice u Trebinju, te putevima Prijedor tri-Koprivna, Nova Topola-Klašnice jedan, Han Pijesak dva - Sokolac, Јajce-Crna Rijeka, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Rudanka-Doboj, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice jedan-Nova Topola Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, Stari Ugljevik-Glavičice.

Biće vršene povremene obustave saobraćaja zbog izvođenja minerskih radova na putevima Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa /opština Pale/, na magistralnom putu MI-111 Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica, na kamenolomu "Grapska-Kostajnica", na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, kao i na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača i Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj.

Јednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Zbog redovnog servisiranja lijevih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Isključenje sa autoputa preusmjereno je na naplatno mjesto Zenica jug.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji VakuF/Uskoplje, Јablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Јelah-Doboj /Karuše/, Јablanica-Potoci /u Donjoj Јablanici/ i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik /Malezijski put/ svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, uz desetominutna propuštanja, a saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu preko Brke.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.