latinica  ћирилица
23/05/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Selak u Hramu Hrista Spasitelja na molitvi za srpski rod

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, prisustvovao je molitvi sa spas naroda u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

Po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija danas u 12 časova zvonila su sva zvona na hramovima pozivajući vjerni narod na usrdnu molitvu i smirenost uprkos nepravednim optužbama kojima je izložen u UN.

Selak je na društvenim mrežama napisao da srpski narod treba biti jedinstven i ponosan.

- Po blagoslovu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, kao i u svim hramovima Srpske pravoslavne Crkve, danas u podne zvonila su crkvena zvona koja pozivaju na sabornost cijeli naš narod. Prislužio sam svijeće za život naše nacije i pomolio se Gospodu da svima podari mir. Naš narod je oduvijek želio miran život i slobodu, koliko sebi, toliko i drugima. Uprkos svim iskušenjima, uz dosljednu vjeru i iznošenje istina, opstaćemo kao svetosavski sloboradski narod - napisao je Selak.

Generalna skupština UN danas razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici. Paradoksalno, Njemačka će jedina imati uvodnu riječ na sjednici u UN.

U raspravi će učestvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.