latinica  ћирилица
23/05/2024 |  12:51 ⇒ 14:03 | Autor: RTRS

Sjednica Vlade Srpske u Srebrenici, prisustvuje Dodik; Konferencija za novinare na RTRS (FOTO/VIDEO)

U Srebrenici se održava sjednica Vlade Republike Srpske, nakon koje će biti održana konferencija za novinare.
Sjednica Vlade -
Sjednica Vlade

Sjednici prisustvuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri iz Srpske u Savjetu ministara, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.

Na predloženom dnevnom redu Vlade Srpske razgovaraće se o informaciji o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Ministarstva industrije Bjelorusije.

Ministri će raspravljati i o prijedlogu odluke o odobrenju isplate milion KM sa računa posebnih namjena radi realizacije dijela ugovora o finansiranju BiH i Republike Srpske sa Evropskom investicionom bankom po projektu mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

 

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o dosadašnjoj realizaciji projekta osnivanja specijalne bolnice "Guber" Srebrenica, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i prijedlog mišljenje na Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada agenata stranog uticaja u Republici Srpskoj.

Predviđeno je i više davanja saglasnosti na planove utrošaka i relokacije sredstava mnistarstava, institucija i ustanova.

Prenos pratite na RTRS, portalu i Јutjub kanalu.