latinica  ћирилица
23/05/2024 |  14:54 | Autor: RTRS

Prostor oko Banje Guber vazdušna banja (VIDEO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je na današnjoj sjednici Vlade u Srebrenici ocijenjeno da je u odmakloj fazi osnivanje javne zdrastvene ustanove specijalna bolnica Banja Guber i da je odučeno da se taj prostor proglasi vazdušnom banjom.
Banja Guber - Foto: RTRS
Banja GuberFoto: RTRS

- Izradom studija ekonomske opravdanosti steći će se uslovi za dodjelu koncesije za korištenje ljekovite vode na izvorištima Veliki Crni Guber i Novi Guber. Donijeli smo i odluku da je prostor oko Banje Guber proglasi vazdušnom banjom - rekao je Višković.

On je rekao da je načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića upoznao o tome da je Vlada Republike Srpske prihvatila kandidovanje njihovog projekta vezanog za rijeku Križevicu kod Saudijskog razvojnog fonda, u iznosu od oko 11 miliona KM.

- Na jednoj od prethodnih sjednica imali smo plan rada Deminerske službe Civilne zaštite Republike Srpske, kada je Vlada dala nalog da se izvrši deminiranje šireg područja Banje Guber u Srebrenici. Na tom prostoru, prema izvještajima Civilne zaštite, ima zaostalih mina iz proteklog rata, tako da će i to pitanje biti riješeno u narednom periodu - naveo je Višković.