latinica  ћирилица
23/05/2024 |  15:11 | Autor: SRNA

"Licidersko srce" od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dječiji festival "Licidersko srce" biće održan od 15. do 19. avgusta, a Višegrad će biti domaćin 17. avgusta, saopšteno je nakon današnjeg sastanka predstavnika Organizacionog odbora sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem.
Ffestival folklora "Licidersko srce" - Foto: SRNA
Ffestival folklora "Licidersko srce"Foto: SRNA

Potpredsjednik Organizacionog odbora Festivala Ivana Cvjetković rekla je da će Višegrad biti domaćin ansamblima iz Kine, Grčke, Bugarske i Slovačke.

Ona je dodala da će posebno dragi gosti biti članovi ansambla iz Zvečana i svi oni će nastupiti zajedno sa folklornim ansamblom "Kralj Petar ujedinitelj" iz Višegrada.

Cvjetkovićeva je napomenula da će Višegrad biti domaćin 13. put i da će tog dana doputovati djeca iz četiri zemlje, obići grad, a potom će, za predstavnike stranih ansambala, biti organizovan prijem kod načelnika opštine.

- Nakon toga će djeca u narodnim nošnjama prošetati ćuprijom i gradskim ulicama i potom u Andrićgradu predstaviti dio svoje kulture i tradicije - izjavila je Cvjetkovićeva novinarima.

Umjetnički rukovodilac ansambla Danijela Šućur rekla da su ponosni što će i ovaj put biti domaćini jedne festivalske večeri.

- Trudimo se da svu našu djecu uključimo u organizaciju, animiramo volontere, kako bi na pravi način dočekali goste i predstavili svoj grad u najljepšem svjetlu - rekla je Šućur.

Na ovogodišnjem festivalu, koji organizuje Udruženje građana "Era" iz Užica, učestvovaće oko 1.000 djece uzrasta od 10 do 16 godina.