latinica  ћирилица
23/05/2024 |  15:31 ⇒ 15:41 | Autor: RTRS

Aleksopulos: Grčki narod uz Srbe; Republika Srpska je vječna (FOTO)

Predsjednik Matice Grka u Srbiji profesor doktor Hristos Aleksopulos boravi u Njujorku gdje pruža maksimalnu podršku borbi srpskog naroda protiv revizije istorije.
Hristos Aleksopulos - Foto: Ustupljena fotografija
Hristos AleksopulosFoto: Ustupljena fotografija

- Osjećam moralnu obavezu prema bratskom pravoslavnom srpskom narodu koji je mnogostradalni i nad kojim je u 20. vijeku učinjeno tri genocida da iskoristim sav svoj uticaj i kontakte u borbi protiv sramne rezolucije koja ima za cilj svaljivanje nečijih tuđih krvavih grehova na pravednička pleća ponosnog i pravednog srpskog naroda - naglašava Aleksopulos.

Hristos Aleksopulos (Foto: Hristos Aleksopulos)

Aleksopulos je poručio da je "grčki narod uz Srbiju i srpski narod bez obzira na bilo kakve različitosti u političkim ili ideološkim opredeljenjima".

- Naša dva naroda, srpski i grčki najbolje poznaju cijenu slobode jer smo prvi na kapijama civilizovane Evrope dočekali one koji su htjeli da zatru i unište temelje na kojima moderna Evropa počiva. Kako onda mogu i imaju obraza, bilo ko, da srpski narod optuži za genocid!? Zar ovi koji su sponzori te sramne rezolucije ne čuju krike mučenički stradalih milion Srba iz Јasenovca koji su stradali za slobodu te iste Evrope?! Nema te laži i/li revizije koja može pokoriti snagu istine, a glas naroda je glas Boga, tako grčki narod poručuje: Mi smo uz Srbiju, bili, jesmo i bićemo!"- naglasio je Aleksopulos.

Aleksopulos  je napomenuo da se "ne može prenebeći istina da je srpski narod u Prvom svjetskom ratu dao najveću žrtvu srazmjerno svojoj veličini i broju stanovnika, takođe u Drugom, a na zalasku 20. vijeka je ostvario pobjedu koja je simbol ne samo srpskog, već i pravoslavnog sjaja koji se pojavio iz tamnice vihora krvavog građanskog rata - Republiku Srpsku! Želim da poručim narodu u Republici Srpskoj da je Srpska vječna i da ćemo uvijek postojano stajati uz naš bratski narod sa lijeve obale Drine! Živio slobodarski srpski narod! Nema te laži koja će sakriti istinu!" - zaključio je Aleksopulos.