latinica  ћирилица
23/05/2024 |  15:57 ⇒ 16:26 | Autor: RTRS

Protest u Podgorici: Crna Gora protiv rezolucije o Srebrenici

Nakon jučerašnjeg portesta "Zaustavimo izdaju" koji je sinoć orgainozavan ispred zgrade Vlade u Podgorici, zbog najavljenog glasanja ovdašnjeg režima za rezoluciju o u Srebrenici, građani se i danas ponovo okupljaju.
Podgorica - protest - Foto: RTRS
Podgorica - protestFoto: RTRS

Podsjetimo, na protestu su bili prisutni nosilac liste grupe građana Budva naš grad, Nikola Јovanović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, poslanik u Skupštini Crne Gore i član predsjedništva UCG, Vladimir Dobričanin, Milivoje Brković, predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković, kao i članovi SCG Boban Radević i Marko Darmanović, predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić i mnogi drugi.

- Podnošenjem prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe. Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu - rekli su organizatori skupa.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donela je odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN, predloženu od strane Njemačke i Ruande.