latinica  ћирилица
24/05/2024 |  08:20 ⇒ 11:13 | Autor: RTRS

Nišavić: Sramno glasanje Crne Gore; Tražićemo da poslanici vrate mandate (VIDEO)

Glasanjem Crne Gore u Generalnoj skupštini UN za rezoluciju o Srebrenici ostavljena je crna mrlja na našem obrazu i ukoliko Milojko Spajić ne nađe za shodno da se obrati naciji i ne obrazloži zašto se tako glasalo, doći će do blokada institucija, rekao je Zdravko Nišavić, predsjednik Svetosavskog udruženja Miholjski zbor.
Podgorica - protest - Foto: RTRS
Podgorica - protestFoto: RTRS

Nišavić ističe da preko 70 odsto stanovništva u Crnoj Gori misli da Spajić treba da vrati mandat.

- Spajić će morati dobro da razmisli da li je ovo što je uradila vlast u interesu naroda Crne Gore. Ova rezolucija nije predložena kao potreba za mirom već suprotno, njome se otvaraju stare rana - rekao je Nišavić u Јutarnjem programu RTRS-a.

Kako kaže, ovim sramnim činom Crne Gore u GS UN učinjena je izdaja i predaja srpskog naroda.

- Izgleda da se u Crnoj Gori prate interesi tuđih zemalja, a ne građana koji su nosioci suvereniteta. Svjedoci smo i da su na međunarodnoj sceni bili grozničavi pritisci na zemlje EU kako bi rezolucija prošla - kaže Nišavić.

Nišavić je istakao da su protesti u Podgorici proteklih dana odraz mišljenja većine naroda u Crnoj Gori.

- Spajić je na političku scenu došao u težnji da se oslobodimo Mila Đukanovića i da živimo normalnijim životom.  Ali, sada opet imamo identičnu priču jer nas je na protestima dočekalo mnoštvo policajaca - kaže Nišavić.

On je poručio da se za sljedeću sedmicu spremaju veliki protesti na kojima će narod Crne Gore tražiti da poslanici u Skupštini vrate mandate koji su im dati.