latinica  ћирилица
24/05/2024 |  10:01 ⇒ 10:01 | Autor: SRNA

Stanivuković: Јoš jedan nepotreban korak u udaljavanju naroda u BiH

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da je usvajanjem sramne rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN načinjen još jedan nepotreban korak ka udaljavanju naroda u BiH, koji će produbiti postojeći jaz i otežati suživot kojem deklarativno teže oni koji su taj korak i načinili.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

- Zahvaljujem predsjedniku i rukovodstvu Srbije na snažnoj borbi za istinu u kojoj smo svi zajedno učestvovali. Naš glas je ipak odjeknuo. Ova borba nas nije oslabila, naprotiv, ujedinila nas je i ojačala za sve ono što dolazi - rekao je Stanivuković Srni.

On je istakao da boli to što oni koji su najviše ubijali danas upiru prstom u srpski narod, što oni koji su činili genocid nad Srbima danas im presuđuju.

- Samo sloga biće poraz vragu. Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska! - poručio je Stanivuković.

Generalna skupština UN usvojila je juče antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države, dok je 87 bilo protiv i uzdržano od ukupno 193 članice UN.

Bilo je više zemalja koje su bile uzdržane i protiv nego za rezoluciju o Srebrenci, a ovaj dokument, iniciran bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.