latinica  ћирилица
24/05/2024 |  10:45 ⇒ 10:46 | Autor: in4s.net

Galijašević: Da im je Srebrenica svetinja, ne bi je donijeli na ovu "pijacu"

Bošnjaci su služeći Zapadu od gotovog napravili veresiju, za IN4S portal kaže stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević, a povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici.
DŽevad Galijašević - Foto: RTRS
DŽevad GalijaševićFoto: RTRS

- Srebrenica je bila neupitna kao teški zločin i stradanje, a danas je od Srebrenice ostala samo politika. Zapadnjaci su politizacijom Srebrenice i srbofobijom podijelili svijet - a narode u BiH pozvali u novi rat, smatra Galijašević, dodajući da je samo rat i raspad zajedničke države lijek za ogromnu mržnju koju su Bošnjaci pokazali prema Srbima.

Kažu da su Bošnjaci uletili u geopolitičke sukobe i u njima koristili Srebrenicu kao džoker.

- Da je Bošnjacima Srebrenica bila svetinja, smatra Galijašević, nikada je ne bi donijeli na ovu strašnu pijacu napadajući njome svoje komšije i etničku braću.

- Srebrenica koja je upotrebljena na ovaj način i o kojoj većina svijeta više ne želi da govori i glasa. Srebrenica kao projekt nacističke Njemačke i genocidne Ruande ne predstavlja više ono što je bila do ove sjednice. Bošnjaci su je pojeftinili, a život u zajedničkoj državi učinili nemogućim - dodaje on.

Danas, više nego ikada mi je žao Srebreničke sirotinje i žrtava rata, ali Bošnjačka politika je kukavička, izdajnička i sluganska prema Zapadu.

- Prodali su i Srebrenicu i zajednički život u BiH - zaključio je Galijašević.