latinica  ћирилица
24/05/2024 |  11:21 | Autor: RTRS

Stanković: Pozitivan revizorski izvještaj - potvrda kvalitetnog i odgovornog rada

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove dobila je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske pozitivno mišljenje o provedenoj finansijskoj reviziji za prošlu godinu.
RUGIPP - Foto: ilustracija
RUGIPPFoto: ilustracija

Ova institucija, kao okosnica velikih projekata i investicija u Republici Srpskoj, predstavlja oslonac i podrušku građanima, Vladi i investitorima u rješavanju važnih zadataka i povjerenih poslova.

RUGIPP će biti domaćin i 16. Regionalne konferencije o katastru i infrasrukturi geoprostornih podataka koja će se održati 25. i 26. juna u Laktašima.

Namjera RUGIPP-a je da bude efikasna, brza i moderna uprava, te lider za geodetske i katastarske operacije, poručio je za Radio Republike Srpske direktor Dragan Stanković.

Pozitivan revizorski izvještaj potvrda je kvalitetnog i odgovornog rada kao jedne od najvećih i najvažnijih institucija u Srpskoj, istakao je Stanković.

- RUGIPP sedmu godinu za redom dobija pozitivno mi.šljenje za finansijske izvještaje Glavne službe za reviziju javnog sektora. RUGIPP je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za revidirani period dobio ukupno četiri preporuke, od toga dvije preporuke u vezi sa finansijskim izvještajima i dvije preporuke o usklađenost. Kao i prethodnih godina nastojaćemo da ih potpuno ispoštujemo, te ćemo nastaviti raditi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima, domaćinski i ekonomično, u interesu svih građana Republike Srpske - dodao je Stanković.

RUGIPP će biti domaćin i 16. Regionalne konferencije o katastru i infrasrukturi geoprostornih podataka koja će se održati 25. i 26. juna u Laktašima, najavio je Stanković gostujući u programu Radija Republike Srpske.

- Ove godine očekujemo više od 100 učesnika iz regiona - Srbija, Hrvatska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Albanija, Crna Gora, Federacija BiH, ali i iz Švedske, Holandije, Norveške, Svjetske banke, Evropske komisije, UN-a i naravno predstavnike Republike Srpske. Na ovoj konferenciji upoznaćemo se sa postignućima regionalnih geodetskih uprava u oblasti katastra nepokretnosti, infrastrukture geoprostornih podataka, e-usluga . Nastojaćemo da kroz kvalitetne diskusije razmjenimo informacije i znanja iz ovih oblasti, a koje ćemo moći koristiti u narednom periodu da unaprijedimo poslovanje RUGIPP-a - istakao je Stanković.

U narednom periodu nastavlja se osnivanje katastra nepokretnosti kao jedinstvena evidencija, a u fokusu će biti i unapređenja sistema E-Uprava.

Radiće se i na Masovnoj procjeni vrijednosti nepokretnosti, projektu značajnom za širu zajednicu, koji će načelnicima i gradonačelnicima omogućiti da planiraju privredni razvoj jedinica lokalne samouprave.