latinica  ћирилица
24/05/2024 |  11:26 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Zvizdić već nagađa: Ako dođe do incidenata, organizator će biti politički establišment Republike Srpske

Ne možemo tvrditi da ne može doći do sporadičnih ili organizovanih incidenata, ali već sada znamo da ako dođe do toga da iza njih kao organizator će stajati politički establišment Republike Srpske, rekao je za Federalnu TV zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.
Denis Zvizdić - Foto: RTRS
Denis ZvizdićFoto: RTRS

Kaže da nikakva Pandorina kutija neće biti otvorena.

- Osim što će rezolucija u Srebrenici u političkim programima i izbornim kampanjama u Srbiji i Republici Srpskoj koristiti na vrlo nekorektan i neprincipijelan način - izjavio je Zvizdić.

Za Zvizdića je usvajanje reolucije o Srebrenici važna odluka

- Ne samo za BiH, nego i za region Zapadnog Balkana, Evropu i čitav svijet.Svi oni koji su bili protiv rezolucije ostali su na tamnoj strani civilizacije i civilizacijskih vrijednosti - naveo je Zvizdić.

O mirnom razdruživanju o kojem je govori predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kaže da su to floskule koje Dodik ponavlja već skoro deceniju i po, uvijek u momentu kada mu treba da se održi na političkoj sceni.

- Ni do kakvog mirnog razdruživanja u BiH neće doći. Dejtonski mirovni ugovor je potpuno precizan, u trenutku rušenja Dejtonskog ugovora, bilo kakvog pokušaja otcijepljenja Republike Srpske – to automatski znači i prestanak postojanja Republike Srpske. Vrlo je moguće, s obzirom na način na koji se ponaša Dodik, da će se brzo početi razmišljati o nadogradnji Dejtona u smislu jedne nove regionalne organizacije unutar BiH koja bi omogućila potpuno normalno funkcioniranje BiH - rekao je Zvizdić.